info kites

Aanschaf nieuwe kite:

Als u van plan bent een nieuwe kite te kopen, let dan op het volgende. Kies voor een bekend merk en informeer in de surfshop of onderdelen zoals bladders en bridles ook voor langere termijn leverbaar zijn. Wij zien bij onbekende merken dat onderdelen beperkt of niet leverbaar zijn. In dat geval zit je vast aan een universele bladder.

Wij werken niet met deze bladders omdat de kwaliteit niet goed is en de kosten hoog zijn.

Mocht u twijfelen? Bel of mail ons even, wij geven u graag advies.

 

Aanschaf gebruikte kite:

Het is een risico om een gebruikte kite te kopen. Een kite die met regelmaat gebruikt wordt gaat gemiddeld 3 jaar mee. Door UV straling kan de kwaliteit van de kite sterk achteruitgaan. Sommige kites zijn daardoor na 1 jaar al sterk in kwaliteit gedaald. Kites zijn niet UV bestendig en het is  niet aan de buitenkant te zien hoever de kite is aangetast. Je ziet bij surfcenters in het buitenland dat het materiaal dan ook een aantal keer in het seizoen vervangen wordt. Wat ook veel voorkomt bij gebruikte kites is dat de stiksels van de tubes zijn uitgerekt door te hard oppompen. Hierdoor is de kite erg kwetsbaar.

Let ook op de coating van het spinaker bij het onderlijk. Door klapperen verdwijnt deze en laat het lucht door. Hiermee gaan de vlieg-eigenschappen achteruit. Opnieuw coaten is dan een tijdelijke oplossing.

Mocht u een gebruikte kite willen kopen en twijfelt u. Kom dan geheel kosteloos langs en laat de kite even bekijken. Natuurlijk kunnen wij niets garanderen. Door jarenlange ervaring weten wij de zwakke plekken en kwaaltjes van alle merken kites op te merken.

Wij geven u daarover graag advies!


 

images 2

JoomSpirit